Cîte-n lună şi în stele

A trecut o lună de atunci şi ea încă priveşte în fiecare seară pe fereastră. Stelele îi par felinare şi încearcă să le numere. Le cuprinde cu privirea şi le poartă pe bolta cerească spre infinit. Cu fiecare zi ce trece, luna îi pare mai frumoasă. De cînd era mică visa să facă o călătorie pînă acolo, să poată simţi ce e dincolo de orizontul personal.

Scoate mîna pe geam, iar picăturile de ploaie îi ating pielea catifelată. În aer se simte parfumul florilor de tei. Toate aceste momente îi amintesc de ziua aceea. Insipiră profund, închide ochii şi lasă zîmbetul să-i alunece pe buze. E fericită, de parcă ar fi în luna de miere. Deşi, simte că într-o cameră a inimii doarme tristeţea. Noaptea e din ce în ce mai frumoasă, iar ea nu se mai satură să o admire, să o cuprindă în braţe şi să-i şoptească acele cuvinte pe care le are în minte.

Ficare strop de apă o face să creadă că este mai aproape de nori, că îi atinge, că le poate simţi formele imperfecte. A trecut mai mult de o oră şi ea priveşte încă pe fereastră… Acum e momentul să facă lună şi în sufletul ei.http://aliasgreen.aboutblank.ro/wp-content/uploads/2012/10/oras-minunat-cer-cu-stele.jpg

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 30/01/2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: