Tăcere…

Bate vîntul în casă, în suflet şi în viaţă. Este ger. Este atît de frig încît ai impresia că nu poţi respira. Totul se transformă în gheaţă şi poţi să desluşeşti forme ce îţi sînt cunoscute. Norii ca vata de zahăr stau într-un tablou în faţa ta. Liniştea şi-a pus amprenta peste deal, iar gîndul lăsării nopţii te înfioară. În minte ai imagini din copilărie. Vezi cum mama îţi pregăteşte o prăjitură cu multă glazură, iar bunica se uită la tine cum dansezi prin casă. Atîta pace şi iubire nu ai mai simţit de mult.

Dintr-o dată eşti lovit din toate direcţiile. Cazi, te ridici şi te sprijini cu mîna de trunchiul unui copac. Sînt doar gîndurile negre ce aleargă în jurul tău ca o turmă de animale speriate. Încerci să te fereşti, dar îţi dai seama că sînt mai puternice ca tine. Pe unele poţi să le eviţi, dar altele te iau prin surprindere.

Te întinzi pe zăpada proaspăt cernută. Priveşti spre cer şi ai impresia că atingi cu mîna păsările ce trec în zbor deasupra ta. Închizi ochii şi te cufunzi într-un somn profund. Pentru o clipă pluteşti spre un alt tărîm. Unul în care lacrimile se transformă în gînduri şi în visuri împlinite.

Tăcere…

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 07/04/2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: