Despre ea…

Adoră să se trezească dimineața în mirosul fin al florilor culese cu o zi înainte din grădină. Îi place să zîmbească și să lenevească cinci minute, după care să pășească ușor pe covorul moale de lîngă pat. Iubește tot ce o înconjoară și simte că oglinda o face mai frumoasă astăzi. Razele soarelui intră în cameră și ochii încep să-i strălucească. Rochia ei galbenă o întinerește cu cinci ani sau poate e doar de la fericirea ce o cuprinde. Aleargă spre grădina verde, acolo unde un fotoliu o așteaptă. Cartea neterminată stă pe masă, iar din ceai ies încă aburi. Conștiincioasă își pune ochelarii și începe să scrie ca după o dictare.

Mîinile îi tremurau de fiecare dată cînd își aprindea țigara. Știa că trebuie să renunțe la acest viciu, dar mereu spunea că va face asta de mîine. Fumul înecăcios o făcea să tușească din ce în ce mai tare, dar asta nu o împiedica să lase plăcerea pe care o avea de 15 ani. Avea pielea crăpată, dar nu o interesa pentru că știa că face parte din viața ei. Simțea că devine mai frumoasă așa.

Zilele treceau și ea privea pe geam. Parcă aștepta de fiecare dată pe cineva, dar niciodată nu știa pe cine și nimeni nu apărea. Orele se scurgeau din ce în ce mai greu și simțea o greutate ce o apăsa pe suflet. Muzica se auzea în surdină și știa că doar asta o mai scoate din stare. Simțea că se înfurie cu fiecare secundă în plus, dar nu știa de ce. Sufletul ei era cuprins de panică și inima îi bătea din ce în ce mai tare. În noaptea întunecată vedea o siluetă ce se apropia ușor de ușa casei sale. Nu știa ce să facă. Să se ascundă sau să deschidă? După cîteva secunde se auzi un ciocănit discret.

Își terminase de băut ceaiul, iar soarele intrase deja printre nori. Se făcea răcoare și își dădu seama că trebuie să plece. Își puse papucii și mai aruncă o privire spre grădina scăldată în umbre. O buburuză se așeză pe mîina ei și o sărută. Știa că trebuie să se grăbească și începuse să-și caute cheile prin geantă.

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 05/04/2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: