De ce trebuie să te grăbeşti?

Există zile în care încă de la prima oră a dimineţii îţi doreşti să treacă timpul mai repede, să ajungi acasă şi să poţi sta liniştit cu o carte în mînă şi cu o cană cu ceai fierbinte. Există momente în care ai vrea să opreşti timpul în loc, dar îţi dai seama că totul trece pe lîngă tine ca un tren de mare viteză. Încerci să priveşti înapoi, dar eşti prea ocupat de ceea ce este în faţa ta. Îţi dai seama că te grăbeşti să faci lucruri, să ai sentimente sau să simţi cum trec anotimpurile peste tine.

Uneori îţi dai seama că eşti prezent într-o încăpere, dar parcă mintea şi sufletul tău umblă pe la sute de kilometri depărtare. Zîmbeşti, te întristezi şi plîngi. În somn cazi în gol, dar te trezeşti înainte de a atinge pămîntul. Te bucuri de soare, de lună şi de stelele ce sclipesc parcă pentru tine. Te amăgeşti uitîndu-te la ceas, dar constaţi că îţi arată acceaşi oră, însă timpul a trecut.

Te grăbeşti spre acel lucru pe care vrei să-l atingi. Îţi dai seama mult prea tîrziu. Ai îmbătrînit. Te uiţi în oglidă şi ea îţi arată o a doua faţă a ta. Încerci în zadar să o întorci, dar aceasta îţi arată mereu aceeaşi imagine. O arunci şi totul se face bucăţi. Eşti mulţumit că poţi pentru o clipă să te desparţi de adevăr. Însă, te grăbeşti…

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 21/02/2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: