În valiză

Viaţa în valiză

E interesant să îţi ţii toată viaţa într-o valiză. Te trezeşti de dimineaţă şi deschizi cufărul magic pe care îl ai, scotoceşti nervos în cautarea unui obiect, după care tragi fermoarul şi pleci spre drumul tău din ziua respectivă.

Dar ce ar fi dacă într-o zi te-ai săturat să cari geanta după tine? Şi aşa a devenit cam grea în ultima vreme şi realizezi că ai mai mult lucruri nefolositoare în ea. Respiri adînc… Te uiţi în stînga şi în dreapta să nu treacă nimeni pe drum, după care o ascunzi după un tufiş şi mergi mai departe de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat.

Ajungi la capătul străzii. Tragi cu ochiul să vezi dacă dacă s-a uitat cineva la ce ai lăsat tu în urmă. Însă, îţi dai seama că toţi sînt mult prea ocupaţi să îşi care valizele lor.

Mergi liniştit spre casă. Parcă te simţi mai uşurat de toate greutăţile pe care le aveai. Dar acum nu mai ai niciuna. Oftezi… Ai constatat că nu ai procedat corect, dar fugi la primul magazin şi îţi alegi o geantă de două ori mai mare decît cealaltă. Zîmbeşti şi îţi repeţi în gînd că asta e ultima valiză pe care o mai cumperi. Vînzătoarea o împachetează în cea mai colorată hîrtie pe care o are. Suma pe care trebuie să o plăteşti e puţin mai mare decît îţi permiţi, dar scoţi banii din buzunar şi plăteşti. Doar îţi începi o viaţă nouă…

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 29/04/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: