Pact cu avocatul

the-lincoln-lawyer

Posterul filmului The Lincoln Lawyer

Filmul “The Lincoln Lawyer” sau “Avocatul din limuzină” îl prezintă pe Mick Haller (Matthew McConaughey), un avocat din Los Angeles, care are biroul său în maşina Lincoln pe care o deţine. Acesta are o carieră bazată pe apărarea răufăcătorilor, fiind invidiat de majoritatea persoanelor cu care lucrează. La începutul filmului, avocatul primeşte o ofertă din partea lui Val Valenzuela (John Leguizamo) în ceea ce priveşte apărarea lui Louis Roulet (Ryan Phillippe), un băiat de bani gata din Inglewood care este acuzat de tentativă de viol şi atac cu arma letală.

Asociatul lui Mick, Frank Levin (William H.Macy) obţine o înregistrare din barul în care cei doi s-au cunoscut şi se dovedeşte că declaraţia lui Louis în ceea ce priveşte modul în care a făcut cunoştinţă cu Reggie Campo (Margarita Mason) este adevărată, dar în acelaşi timp, la faţa locului unde s-a produs incidenul, se descoperă un cuţit plin de sînge şi cu iniţialele L.R. După ce avocatul îşi dă seama ca Loius l-a minţit, îşi aduce aminte de cazul Donnei Renteria (Yari Deleon), un proces asemănător cu cel din prezent, în care Jesus Martinez (Michael Pena) a fost acuzat de uciderea unei fete. Dar după descoperirea făcută, Frank este împuşcat şi de aici tot procesul clientului devine un caz personal pentru avocat, mai ales că fosta soţie, procurorul Maggie McPherson (Marisa Tomei) şi fetiţa acestora Hayley sînt ameninţate chiar de către Louis Roulet.

După finalizarea procesului în care acuzatul a fost achitat, la ieşirea din sală, Louis este arestat pentru uciderea Donnei Renteria, dar nu este reţinut din cauză că nu există destule probe în acest caz. Mick descoperă că Roulet a primit o amendă chiar în noaptea în care Renteria a fost ucisă, direct în faţa apartamentului acesteia şi astfel reuşeşte să obţină probele necesare împotriva fostului său client. Avocatul este împuşcat de Mary Windsor (Frances Fiher), mama lui Louis, dar acesta scapă împuşcînd-o la rîndul lui pe aceasta. Filmul este circular şi are un final în care este prezentat Mick Holler la “birou” şi primeşte o nouă ofertă pentru un caz de posesie de droguri.

“The Lincoln Lawyer” (Avocatul din limuzină) este o dramă bazată pe o carte scrisă de Michael Connelly şi a fost regizată de Brad Furman. Întregul film reuşeşte să surprindă viaţa unui avocat, dar să te surprindă şi pe tine ca spectator. Povestea este bine structurată şi firul roşu al poveştii are multe noduri pe care trebuie să le urmezi şi din care afle lucruri total diferite de cele pe care le aşteptai. Matthew McConaughey nu se dezice nici din acest film şi dovedeşte că poate intra în pielea oricărui personaj, chiar dacă este unul mai comic sau serios. Filmul a fost lansat în România pe 1 aprilie 2011.

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 14/04/2013.

One Response to “Pact cu avocatul”

 1. Sunt mult mai multe filme bune cu avocaţi:
  The Rainmaker (1997) de Francis Ford Coppola
  And Justice For All… (1979) cu Al Pacino
  A Time to Kill (1995) de Joel Schumacher – tot cu Matthew McConaughey
  A Civil Action (1998) cu Robert Duvall
  The Firm (1993) de Sydney Pollack
  … sunt doar cateva care imi vin in minte. Dupa ce vei vedea mai multe, sunt convins ca tocmai acesta nu ti se va mai parea atat de bun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: