Titlurile zilei

Trebuie să fii un om informat! Asta am auzit tot timpul, cel puţin de cînd am început facultatea. Nu văd nimic rău în asta, mai ales dacă ţin seama de faptul că mijloacele de informare sînt numeroase în ziua de astăzi. Aşa că, pentru cei care nu au mult timp să deschidă multe link-uri şi să caute ştiri, am să încerc să fac o sinteză a celor mai importante titluri.

Din presa ieşeană din 14 martie a.c. aflăm că au fost tăiate salariile angajaţilor din cadrul Universităţii”Alexandru Ioan Cuza”, două accidente auto au fost înregistrate astăzi, doi suspecţi de gripă porcină au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Poliţia Iaşi a organizat o campanie de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere la trecerea la nivel cu calea ferată, iar circulaţia spre Copou va fi întreruptă din 18 martie.

Ziarul de Iaşi (www.ziaruldeiasi.ro)

Tăieri neaşteptate de salarii la angajaţii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Conducerea UAIC a hotărît să micşoreze bonusurile primite de salariaţi, iar nemulţumirile printre cadrele nedidactice au început să apară după ce s-au trezit cu o leafă mai mică decît cea aşteptată. Lipsa de fonduri a făcut ca bonusurile să fie diminuate de la 30% la 15%. Cătălin Lungu, profesor la Facultatea de Chimie, a precizat că astăzi va avea loc o şedinţă a sindicatului UNIO în care se va elabora un plan de măsuri.

Monitorul de Iaşi (www.monitorul.ro)
Doi ieşeni sînt suspectaţi de gripă porcină (AH1N1) şi se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în secţia de Terapie Intensivă. Aceste cazuri apar după ce un bărbat în vîrstă de 37 de ani, diagnosticat cu gripă porcină, a murit în urma unor complicaţii cardiace şi disfuncţii respiratorii severe. De la începutul lunii martie s-au înregistat 66 de internări ale pacienţilor diagnosticaţi cu infecţie respiratorie sau gripă.

7est (www.7est.ro)
Un accident grav a avut loc între un tramvai şi un TIR în zona Podu de Piatră. Se pare că TIR-ul a intrat pe contrasens şi a lovit un tramvai care circula pe traseul 11. Vatmanul şi un călător au fost duşi la spital.

Bună ziua Iaşi (www.bzi.ro)
Un accident auto s-a înregistrat astăzi pe Bulevardul Metalurgiei. Vinovat de incident este şoferul maşinii Renault, care a vrut să intre într-o parcare prin faţa maşinii Nisan Micra. La faţa locului a fost chemat un echipaj al SMURD-ului, însă ambii şoferi au refuzat să fie transportaţi la spital. În urma cercetărilor poliţiei, s-a constatat faptul că niciunul dintre şoferi nu a consumat băuturi alcoolice.

Ora de Iaşi (www.oradeiasi.oradestiri.ro)
Ieri, 13 martie a.c, agenţii Poliţiei Ieşene au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere la trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost verificate 263 de autovehicule, dintre care 223 de şoferi au fost amendaţi.

TeleM (www.telem.ro)
Circulaţia tramvaielor spre Copou va fi din dou întreruptă începînd cu data de 18 martie a.c., consecinţă a începerii lucrărilor din zona Piaţa Eminescu. Tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor fi înlocuite, iar cele de pe traseul 8 vor fi suspendate.

Advertisements

~ by Steliana Orăşanu on 14/03/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: